Aktivitetsstativ - godt for dit barns udvikling

Helt fra det øjeblik hvor barnet er født, arbejdes der hårdt for at udvikle muskler og koordination.

I starten vil barnet kun kunne fokusere på det legetøj der hænger allernærmest. Her kan det være en god ide ikke at have så meget legetøj på dit aktivitetsstativ. I takt med at synet udvikles vil farver og former fremstå meget klarere. Derfor kan det være godt gradvist at tilføje legetøj til stativet afstemt med barnets udvikling. Når barnet er omkring 6 måneder gammel, vil det kunne se alt legetøj der hænger på stativet - ligeså klart som du kan.

Her kan man se hvordan @daniellasliv har valgt at style hendes aktivitetsstativ. I fine toner og med legetøj der kan rasle og larme lidt.

View this post on Instagram

• playtime ???? @withwhite

A post shared by Daniella Flindt (@daniellasliv) on

Placer et legetæppe eller legemåtte under aktivitetsstativet. Eventuelt også en dyne i starten for at give ekstra støtte og komfort. I takt med at dit barn bliver ældre, begynder hun/han at udforske sit aktivitetsstativ med både hænder og fødder. Disse aktiviteter styrker barnets fysiske udvikling, og begynder især mellem 3 og 6 måneder. Det er i denne alder barnet for alvor begynder at gribe og række ud efter ting. Når barnet rækker ud efter og rører ved legetøjet stimuleres sanserne og kropskontrollen udvikles. Se lige 3 måneder gamle Frederik her, han bruger endda også benene til at ramme vedhængene. 🙂

Ved at placere legetøj i siderne på aktivitetsstativet bliver barnet også "lokket" lidt over på siden. Måske han/hun endda vil rulle rundt efter det, og en dag komme helt om på maven.

Se her hvordan @chrisserm's pige maver sig frem mod den hæklede isvaffel og selvfølgelig også Rasmus Klump. 🙂

Vores baby gym er lavet sådan at man sagtens kan invitere legekammerater på besøg.

Se fx. her hos @bymayaa hvor der også er plads til Olivers veninde. 😉

Fordi stativet nemt samles uden andre dele, er det nemt at justere til det valgte underlag. Om det er en legemåtte, dyne eller sofa. Hos @daniellasliv bliver Novah også underholdt når der skal sofahygges. 🙂

Jeg håber i synes om denne lille samling af information og inspiration omkring aktivitetsstativet.

Afslutningsvis vil jeg lige vise jer dette skønne billede af @salon.mama's børn med store smil på læberne. 🙂

Rigtig god aften til jer allesammen og tak fordi i læser med. 🙂

/ Julie

 

facebook-squareinstagramcc-visacc-mastercardcrossmenu
  0
  Kurv
  Din kurv er tomGå til shop
   Beregn fragt
   Anvend rabatkode