Aktivitetsstativ hvornår og hvor længe kan det bruges?

Et aktivitetsstativ er et fantastisk legetøj til at stimulere og udvikle dit barns sanser og motoriske færdigheder. Men hvordan og hvornår har dit barn mest glæde af et aktivitetsstativ?

I de første måneder af dit barns liv bombarderes det med nye sanseindtryk og stimulering, der skal derfor ikke så meget til før, at det bliver for meget. I denne fase er det allervigtigst med øjen- og kropskontakt. For mange sanseindtryk kan føre til overstimulering. Det er vigtigt, at observere dit barns signaler.

Blogindlægget indeholder affiliate links.

Krea Aktivitetsstativ04
Find det grå aktivitetsstativ her (pris: 399,95)

Fra 8-10 uger til 3 måneder

Krea Aktivitetsstativ02
Find dette aktivitetsstativ (pris: 469,-) i fine pastelfarver lige her.

Men allerede når dit barn er omkring 8-10 uger gammelt, begynder det lige så stille at blive mere bevidst om sine omgivelser. Dette er godt tidspunkt, at udvide dit barns indtryk med et aktivitetsstativ. I starten vil barnet for det meste bare fokusere på legetøjet, der hænger nærmest. Det kan være en god idé at vælge et aktivitetsstativ uden fast legetøj, og ikke at hænge for meget på aktivitetsstativet i starten.

Det er vigtigt i starten stadig at være opmærksom på ikke at overstimulere dit barn. Sørg for kun at lade dit barn bruge aktivitetsstativet i korte perioder og vær opmærksom på signaler, der fortæller at barnet har fået nok.

I takt med at synet udvikles vil former og farver fremstå klarer, og du kan gradvist tilføje mere legetøj til aktivitetsstativet.

Krea Aktivitetsstativ03
Find dette søde babygym her til 399,- (Det findes også i støvet rosa)

Fra ca. 3 måneder til 7-8 måneder

40625 Done By Deer Aktivitetsstativ Graa.w610.h610.fill
Med det her stativ får du også fin legemåtte med. Pris 799,95,-

Du vil hurtigt opleve, at det ikke længere er nok, for dit barn blot at kigge på legetøjet. Snart vil dit barn også begynder at gribe ud efter legetøjet med både hænder og fødder.

Når dit barn rækker ud efter, og griber fat i legetøjet stimuleres sanserne og kropskontrollen skærpes. Disse aktiviteter er utroligt vigtige i 3-6 månedersalderen, og styrker dit barns fysiske udvikling og koordinationsevne.

Aktivitetsstativ hvornår har din baby størst glæde af det?

Så hvornår har dit barn største glæde af sit aktivitetsstativ? Som nævnt ovenfor vil brugen af aktivitetsstativet variere alt efter alder. Fra 2-3 md. vil barnet først og fremmest nøjes med at kigge på legetøjet og i kortere tidsintervaller.

Men fra ca. 3-8 md. vil barnet også begynde at gribe ud efter legetøjet og dermed styrke dets motoriske evner. Efterhånden vil dit barn også kunne ligge længere tid ad gange under sit aktivitetsstativ.

Når dit barn når de 7-8 måneder vil, det efterhånden være så udviklet, at det ikke længere er nok bare at ligge stille under aktivitetsstativet. Det bliver sjovere at kravle rundt og opleve verden omkring sig. Med andre ord, er det altså fra ca. 2 måneder til 7-8 måneder, at dit barn har størst glæde af et aktivitetsstativ.

Skumgulv
Perfekt skumgulv til at have under babygym og babytæppe. Det kan også bruges senere til leg når baby bliver større. Pris 229,- lige her.

Alle børn er forskellige

Ligesom med os voksne er børn forskellige, og udvikler sig i forskelligt tempo. Nogle vil derfor tidligt have glæde af aktivitetsstativet tidligere end andre. Og på samme måde vil nogen også blive ved med at have glæde af det længere.

Når dit barn bruge sit aktivitetsstativ er det vigtigt at holde øje med signaler om, hvornår det er overstimuleret:

 • Når dit barn drejer hovedet væk – eller kigger andre steder hen
 • Når dit barn ligger uroligt eller spænder i kroppen
 • Pludselig gråd

Hvis du oplever overstimulering, kan du enten tage dit barn op eller fjerne aktivitetsstativet for en stund.

Kender du vores bestseller: Barnets Bog?
Forevig de første milepæle og minder med din lille ny i vores populære Barnets bog. En gave for livet, som du kan give til dit barn fx til konfirmationen. Se mere lige her.

facebook-squareinstagramcc-visacc-mastercardcrossmenu
  0
  Kurv
  Din kurv er tomGå til shop
   Beregn fragt
   Anvend rabatkode