DIY sengerand - nemt og hyggeligt krea-projekt

Forleden ringede min veninde, som har termin 30. maj. Vi facetimer en del, da vi selvfølgelig ikke kan ses i de her dage. Hun viste mig det fineste babytøj som hun havde købt, og også den lille bedside crib, som han skal sove i til at starte med. Hun ville dog gerne have en sengerand langs lamellerne for at gøre det lidt mere hyggeligt for ham, og havde uden held, søgt efter en der passede. På den måde startede projekt: DIY sengerand 🙂 Indlægget indeholder affiliate links

Diy Sengerand16
Find den fine seng lige her. Den findes i natur og lakeret i farver.
Diy Sengerand01

Så efter lidt opmåling gik jeg igang. Jeg havde en rest fint møbelstof liggende, som min veninde også syntes var flot, og så havde jeg en juniordyne. Jeg ville gerne lave den i to dele som min veninde nemt kunne skille dem ad og putte delene i vaskemaskinen, hver for sig. Man kan jo også sagtens lukke den i enderne og så fylde den med vat eller granulat.

(Nederst i indlægget kan du downloade min skitse over krea-projektet. Så kan du se skitserne tydeligere og eventuelt også printe arket ud :-))

Jeg går efter målene 160cm i længden og så cirka 20 cm i højden. Så den passer til sengen og til felterne i dynen. Derudover er det vigtigt at den kan sidde fast til lamellerne, og derfor tilføjer nogle snore i top og ender på betrækket. Men først skal vi igang med dyne-stykket.

Diy Sengerand02

Jeg starter med at opdele dynen, så den har hele længden, men kun er 2 felter bred. HUSK at sy en bane hele vejen ned (ved siden af den eksisterende syning). Så kan du klippe imellem de 2 syninger og undgå at du har dun udover det hele. Ja, jeg taler af erfaring! 😉

Nu har jeg så 2 lange stykker, med rigtig bredde, men lidt for lang. Derfor syr jeg igen en bane så jeg kan forkorte den ene del ned til 60 cm. Nu syr jeg den lange og den korte del sammen. Yay, det giver mig et dyne-stykke på ca. 160cm som ønsket.

Diy Sengerand03
Diy Sengerand04

Nu ligger dynestykket klart, så nu er det tid til at kigge på selve betrækket til sengeranden.
Her sørger jeg for at lægge lidt ekstra til, så der både er lidt ekstra plads til dynen og til syningerne. (Ca 5 cm i bredde og længde tilføjede jeg til stofstykket) Herefter bukker jeg kanterne ind og sætte bændlerne/snorene fast (mine snore er ca. 24 cm). Jeg placerer 4 stk i hver side, sådan at de sætvis matcher når betrækket syes sammen i længden. Sy kanterne med 4 bændler i hver, en ad gangen.

Diy Sengerand05

Nu bliver det lidt mere tricky, nu skal vi til de bændler/snore der sidder hele vejen langs sengeranden. Dem som kan sættes fast i lamellerne på sengen. Fold stofstykket på den lange led, så du har ret mod ret, og vrangen udad. Nu skal du placere 4 x snor-sæt med samme afstand. Husk at de skal ligge inde i stoffet, altså på retsiden. Sæt dem fast med nåle.
Sy betrækket sammen med de 4 x snor-sæt indeni. Vend retsiden ud igen.

Diy Sengerand06

Nu er den næsten færdig! Så skal du bare have dynen ind i betrækket. Fold dynen på langs og sæt betrækket på. Det er smart at der er hul i begge ender så man kan trække fra hver side.

Diy Sengerand07

Straks efter betrækket var færdigt gik jeg igang med en skitse til jer, så det er lidt nemmere for jer 🙂 Men der blev da også tid til lidt billeder af det færdige resultat. Nederst i indlægget finder du download af skitsen, så du kan printe dem 🙂

Diy Sengerand09
Diy Sengerand08

Jeg synes bare den er blevet rigtig god! Og nu er den klar til afsendelse sammen med 2 andre hjemmelavede sager jeg har lavet til min venindes kommende baby. En ankers trøje fra Petiteknit (med bamse-sweat detalje på maven) og en vest som jeg ikke lige han huske opskriften på.

Diy Sengerand15
Så modtog min veninde pakken med sengeranden, og se lige hvor fint og hyggeligt det ser ud! Hun arbejder som fotograf og tager de fineste billeder, I kan tjekke hende ud lige her.
Diy Sengerand10
Diy Sengerand11
Diy Sengerand12
Diy Sengerand14

Jeg håber at du også har mod på at kaste dig ud i krea-projektet. Jeg har ikke syet i mange år og det gik helt fint. Så vil sige at det er et okay nemt projekt! Det eneste svære er at gøre rent efter fjer ud over det hele, men det kan undgås ved at sy inden som nævnt i beskrivelsen 🙂
Rigtig god fornøjelse!

Indtast din email herunder og få tilsendt DIY-instruktionerne som PDF

  facebook-squareinstagramcc-visacc-mastercardcrossmenu
   0
   Kurv
   Din kurv er tomGå til shop
    Beregn fragt
    Anvend rabatkode