Glem ikke at skrive disse 10 ting i din barnets bog og download gratis checkliste med 34 andre idéer

Uanset hvor fantastisk dit barns første smil føles lige nu eller hvor stolt du var, da hun/han sagde sit første ord, så kommer du nok til at glemme disse klare minder med tiden.

Det er derfor du skal skrive en barnets bog

Den giver både dig og dit barn mulighed for at genleve de første år. Du (og dit barn) vil takke dig for det om 10 år, når minderne ikke er så friske længere.

Jeg har samlet en liste med 10 ting, du kan komme i din barnets bog. Til sidst i indlægget kan du downloade en gratis pdf-checkliste med 34 vigtige ting om dit barns første år.

1. Historier fra graviditeten

En side med graviditetsmeddelelser og/eller billeder af en positiv graviditetstest.

Brug fx. ekstrasiden " i dag" under graviditeten. Som: "I dag... vidste vi at du var inde i mors mave" eller "I dag... fik vi den store nyhed" / "I dag... fortalte vi familie og venner om dig!"

2. Ultralydsbilleder

Img 5901

Brug f.eks. et af billederne til en speciel kønsspecifik side: “Det bliver en ________”

Du kan også sætte dine egne ekstra-sider ind med scanningsbilleder. Sådan at I samler minderne ét sted som en scrap-bog for barnet.

3. Lister og tanker

Lav en liste med navneidéer hver og lav en samlet liste med favoritterne. Tanker fra den første tid og fortæl om hvordan og hvornår I fortalte vi nyheden til familie og venner. Lav en pakkeliste til hospitalstasken og sæt den ind i bogen. Få inspiration fra Christina Dueholm til hvad du skal have med, lige her.

4. Baby shower minder

Fik du et sødt kort fra din yndlingstante? Billeder af gæsterne og gaverne? Alt sammen gode minder lige til at skrive i din barnets bog.

Du kan enten lave din egen side med Baby Shower overskrift eller finde den som en af vores ekstra-sider i graviditets-pakken. Se mere lige her.

5. Fødselshistorien

Hvordan dagen dit barn blev født forløb er måske et af de vigtigste minder, du kan give videre. Husk at fortælle om HELE dagen (godt og skidt). Inkluder billeder og souvenirs fra hospitalet. Her kan du med fordel flytte en af ekstrasiderne med linjer frem i bogen, hvis du har lyst til at fortælle lidt mere om fødslen.

6. Sjove historier om de første par uge

Alle babyer er forskellige! Skriv de små historier ned, som fortæller noget om dit barns personlighed. Det er lige præcis disse små detaljer, som I vil sætte pris på senere :-).

7. Billeder, billeder og flere billeder

Et billede siger mere end 1.000 ord. 6 år fra nu vil I mere end noget andet kigge tilbage på billederne fra den første tid.

Her kan du også bruge de ekstra foto-sider bag i bogen til at sætte billeder ind. Du kan også bruge noget flot karton/tykt papir og lime billederne på, lave huller i arket og sætte ind lige hvor du synes det passer bedst.

Vores Barnets bog har store ringe og dermed ekstra meget plads. Derfor kan du sætte mere end dobbelt så mange minder ind, som siderne i bogen fylder fra start. Der er altså massere af plads til billeder, kort, plastlommer og tegninger.

8. De første milepæle

Forevig de helt specielle øjeblikke i dit barns liv. Hvornår tog dit barn sine første skridt? Sagde "mor" for første gang? Hvordan var det første bad? Selv små ting vil blive værdsat senere. Det er måske nemt at huske nu, men om noget tid kan det være at detaljerne er glemt. I kan også lave fod- og håndaftryk så I kan huske hvor små de var. Vi har et smart sæt til netop det, helt uden at din baby kommer i kontakt med blækken. Se vores aftrykssæt til at lave fod- og håndaftryk lige her.

9. Ting og steder, der får dig til at tænke på dit barn

Digte, tegninger, billeder, din yndlingssang på det tidspunkt, et specielt sted osv. Husk også at inkludere en lille beskrivelse, der fortæller hvorfor det får dig til at tænke på dit barn.

Har i bestemte ruter med barnevognen eller andre hyggelige ritualer?

Er du vild med at strikke/hækle? Du kan også bruge ekstra-sider til at notere hvilke strikkede/hæklede projekter du har lavet til dit barn. Det er hyggeligt at se tilbage på.

Photo 1582728476714 906832f0e9c5

10. Børnetegninger

Img 5894

Børnetegninger er ofte sjove og giver et indblik i dit barns tanker og fantasier. Husk at skriv dato og historien om tegningen bag på, så du kan huske dem igen senere.

Lav huller i siden eller sæt tegningen i en plastlomme, og sæt den derefter ind i bogen hvor du synes den passer bedst.

Checkliste med 34 ting, du ikke må glemme at skrive i din Barnets Bog

Jeg har lavet en checkliste med 34 idéer til hvad du kan skrive i din bog om dit barns første år. Checklisten er i pdf-format, så den er nem at printe ud.

Download checklisten herunder (vi sender dig et download-link, så du kan hente den når det passer dig).

  facebook-squareinstagramcc-visacc-mastercardcrossmenu
   0
   Kurv
   Din kurv er tomGå til shop
    Beregn fragt
    Anvend rabatkode