Hypnose som gravid? Interview med hypnobaby.dk

Som selvstændig savner jeg nogle gange at have kollegaer, men det får jeg heldigvis mulighed for at få lidt igennem facebookgruppen Ladies First. Ladies First er en katalysator for værdiskabende møder mellem kvinder om arbejdsliv. Gruppen er et fællesskab og netværk, hvor der åbnes døre for hinanden. En gruppe, som jeg gerne vil anbefale især hvis du er selvstændig eller går med tankerne omkring det. 🙂

Det er igennem Ladies First at jeg har fået kontakt til læge Anna Knakkergaard som står bag hypnobaby.dk. Hun er nystartet som selvstændig og præsenterede hypnobaby.dk på facebookgruppen. Jeg synes rigtig godt om meditation og tænkte derfor at tjekke hendes app ud.

Hypnobaby01

Til min store glæde var der faktisk også gratis lydfiler på hendes app! Her kan du i kategorien "Afslapning" finde skønne hypnoser som er giver ro i krop og sind. Jeg ved ikke så meget om hypnose, men vil rigtig gerne vide mere om hvad den kan og hvad den er god for. Så jeg besluttede mig for at lave et interview med Anne omkring hendes nye virksomhed og hjertebarn - og udgive det her på bloggen til glæde og gavn for jer 🙂

Kan du fortælle lidt om dig selv, og hvorfor du har startet Hypnobaby?

"Jeg hedder Anna og er mor til en hel håndfuld. Jeg har en professionel baggrund som læge og klinisk hypnoterapeut og brænder for at hjælpe mennesker til et liv i bedre balance. Jeg er meget optaget af hypnose som klinisk værktøj, idet det er en utroligt effektiv metode til at bringe de indre ressourcer i spil."

Er meditation og hypnose egentlig det samme? 

"Både og. Man kan sige at meditation er en form for hypnosetilstand, ligesom eksempelvis mindfulness. I hypnosetilstanden er vi ofte meget afslappede og fokuserede, mens omgivelser og tanker træder lidt i baggrunden. I hypnose bruger vi i modsætning til meditation tilstanden til at skabe ønskede forandringer, som vores kroppe og sind er særligt modtagelig for i denne tilstand."

Hypnobaby02

Hvor mange forskellige hypnoser har du lavet, og hvordan er de forskellige? 

"I HypnoBabys app ligger der lige nu knap 20 forskellige hypnoser, som kan bruges i forskellige sammenhænge. Hypnoserne har forskellige formål og er inddelt i kategorierne afslapning, fertilitet, graviditet, fødsel og barsel."

Som nævnt tidligere i blogindlægget prøvede jeg kategorien: afslapning. Og der gik ikke længe før jeg fik selskab... Min hund syntes nemlig også at det var dejligt beroligende det der kom ud af telefonen, så han faldt efter få minutter helt om på siden, i søvn. Så den virker også på hunde Anna! :-))

Hypnobaby04

Hvad indeholder lydfilerne? Er der musik? Eller er det din stemme? 

"Alle hypnoserne er indtalt af mig og kan høres med eller uden musik."

Hvem kan have gavn af lydfilerne? Kan partneren også?  

"Det afhænger af de enkelte hypnoselydfiler. Der findes hypnoser til almindelig stressreduktion og afslapning eller til at bedre søvnen. Disse kan bruges af alle. Der findes også mere specifikke lydfiler, der er rettet imod for eksempel graviditetskvalme eller amning, som man ikke har meget gavn af, hvis man ikke er gravid eller ammer. 

Partneren kan dog sagtens have gavn af hypnoselydfilerne fra HypnoBaby, og jeg har en plan om at lave en kategori til fædre snart. Lige nu kan partneren f.eks. have glæde af hypnosen ”du er god nok”, eller de forskellige afslapningslydfiler."

Kan man forberede sig inden hypnosen og dermed få mere ud af det?

"Man behøver ikke at forberede sig inden hypnosen. Det eneste, det kræver, er, at man finder et sted, hvor man kan være uforstyrret og sætter eller lægger sig behageligt til rette. De fleste foretrækker at lukke øjnene, mens de laver hypnose, men det er ikke nødvendigt. Som med alt andet i livet får man mere ud af hypnose, jo mere man bruger det. De fleste kan hen ad vejen lære sig en del af metoderne uden at lytte til lydfilerne hver gang."

Hypnobaby06

Hvordan ville du selv bruge Hypnobaby, hvis du havde haft app'en under dine egne graviditeter? Hvordan ville den have hjulpet dig?

"Jeg var virkelig træt under mine graviditeter og ville nok have brugt HypnoBaby til at få nogle gode hvil og finde mere energi. Min første graviditet endte med kejsersnit, fordi min søn lå forkert. Dengang var det utroligt svært for mig at acceptere, at jeg ikke kunne føde ham naturligt. Jeg tror, hypnose kunne have hjulpet mig til et bedre selvværd og til at acceptere situationen, som den var."

Hvad oplever du typisk, at gravide har af problemer, når de vælger Hypnobaby? 

"Åh, det kan være mange ting. Det kan være kvinder, der lider af kvalme eller andre gener i graviditeten og har brug for hjælp til det. Det kan også være, at en kvinde tidligere har haft fødselsdepression og gerne vil forsøge at forebygge depression i forbindelse med det næste barn. Der er også en del der bruger HypnoBaby til at forberede sig til fødslen."

Hypnobaby05

Hvis du skulle komme med 5 gode råd omkring graviditet og barsel, hvad skulle det så være? 

 • "Tag dig kærligt af dig selv! Du kan ikke være noget for andre, hvis du ikke først og fremmest er noget for dig selv."
 • "Du er god nok. Faktisk er du lige præcis, som du skal være, fordi du er dig."
 • "Husk kærligheden og hinanden. "
 • "Vær ærlig overfor dig selv og lyt til de tanker og følelser du har og snak med andre om dem. Det er helt okay, at det hele ikke altid er så rosenrødt, som du måske ville ønske. Du er ikke alene."
 • "Tag imod al den hjælp, du kan få, og ønsk dig f.eks. retter til fryseren eller et klippekort til børnepasning i barselsgave."
Hypnobaby07

Min veninde, Julie, har termin om 30 dage. Hun har testet Hypnobaby app'en og giver følgende anmeldelse:

"Når jeg bruger appen føles det som at træde ind i en rolig, uforstyrret verden hvor jeg har tid og ro til at føle mig forbundet til min (ufødte) baby. Min krop får en pause og dermed ny energi, hvilket er utrolig rart her sidst i graviditeten. Jeg har en forhåbning, om at bruge appen under min fødsel, så jeg kan vende tilbage til den dejlige ro, jeg har fundet ved brugen af appen. Jeg kan klart anbefale HypnoBaby til alle gravide, og alle som har lyst til at mærke en ro i krop og sind - lidt som at give sig selv et varmt kram."

Jeg vil lade denne fine anmeldelse være de sidste ord, og ønske jer alle en rigtig god fornøjelse med Hypnobaby.dk. Tak til Anna, fordi du ville være med til et interview her på min blog. 🙂

Hilsen

facebook-squareinstagramcc-visacc-mastercardcrossmenu
  0
  Kurv
  Din kurv er tomGå til shop
   Beregn fragt
   Anvend rabatkode