Iværksætteri og Løvens Hule - interview med Anne fra First Drawing

Ligesom mange af jer, er jeg også fan af Løvens Hule på DR1. 2020 programmerne var ekstra sjove for mig, fordi jeg faktisk kendte nogle af deltagerne. Jeg var til et foredrag med seje Trine fra PartyInABox inden hun var på skærmen, og jeg kender også Mette fra Thatsmine (hende med de super smarte ammepuder). Skønne Ditte som præsenterede sengetøjet FIVEMOREMINUTES har jeg gået i folkeskole med. Så årets programmer var ekstra sjove at følge med i, nu kunne jeg rigtig sidde og heppe fra sofaen! 🙂

Efterfølgende kom jeg i kontakt med Anne fra First Drawing, da vi har en fælles bekendt. Med arkitektuddannelsen som baggrund er jeg begejstret for det kreative, og synes First Drawing er en rigtig god ide, både i forhold til at forevige minder men også fordi det giver de små mere lyst til at være kreative, når deres tegning bliver taget seriøs.

Min interesse for Løvens Hule og for First Drawing er derfor endt ud i et interview med Anne. Jeg vil rigtig gerne høre mere om oplevelsen foran løverne, set fra hendes side. Og så er det altid inspirerende at høre en iværksætters historie. 🙂

Firstdrawing01
Fra Anne's pitch i Løvens Hule - sejt klaret efter kun 4 dages forberedelse.
Læs mere om de hektiske 4 dage længere nede i interviewet.

Hvad fik dig til at starte som selvstændig? Hvad arbejdede du med før?

"Inden jeg gik selvstændig, arbejdede jeg som leder i en stor international virksomhed. Jeg havde været i virksomheden i 11 år, og jeg var virkelig glad for både jobbet og kollegaerne. I foråret 2018 gik jeg på barsel. På daværende tidspunkt havde vi allerede fået idéen til First Drawing, men vi havde ikke fået gjort noget ved det. I sidste del af min barsel begyndte jeg at stikke en føler ud i forhold til, om andre også synes, det var en god idé. Og det var der rigtig mange, der gjorde, og derfor besluttede jeg at sige mit job op efter endt barsel og gå all in på First Drawing."

Hvordan opstod ideen med First drawing?  

"Den opstod for nogle år siden op til jul. Min datter havde tegnet en tegning af mormor og morfar, der holder i hånden inde i deres hus. Det var en rigtig fin tegning, men desværre var den blevet lidt krøllet, og der var også tegnet på bagsiden. Mine forældre ønskede sig et billede til deres nye badeværelse, så jeg tog fat i en grafiker og spurgte, om han kunne lave min datters tegning til et flot billede uden at ændre det, hun selv havde tegnet. Resultatet blev helt fantastisk, og da mine forældre åbnede pakken og samtidig fik den originale tegning, var der ikke et øje tørt."

Firstdrawing02

Hvad er processen fra tegningen på køkkenbordet til lærred på væggen?

"Den er faktisk ret simpel. Man tager et billede af tegningen og uploader på www.firstdrawing.com under ’Bestil nu’. Derefter skal man ganske kort skrive, hvad tegningen forestiller, og så skal man vælge materiale og størrelse. Man har også mulighed for at vælge specifikke farver, hvis man vil, men det er ikke et krav. Efter 3-4 dage modtager man et link på mail. Via linket ser man første layoutudkast. Det er også via linket, man kan komme med ændringer til layout, og hvis det er tilfældet, så modtager man et nyt link, når rettelserne er lavet. Og når man er 100% tilfreds med layoutet, så trykker man godkendt, og så bliver billedet produceret og sendt afsted."

Står I selv for produktionen?

"Vi står selv for produktionen af billederne på lærred. Billeder på papir i ramme bliver håndteret af et lokalt firma, der hedder Poster & Frame, som er eksperter i det."

Firstdrawing03
Billede fra produktionen hjemme hos Anne.
Firstdrawing04
Anne på besøg hos deres samarbejdspartner: Poster&Frame

Og nu til lidt spørgsmål omkring oplevelsen i Løvens Hule... 

Hvor længe havde du været igang, før du stod i studiet foran løverne? 

"Jeg havde kun været i gang fuld tid med firmaet i tre måneder, så i modsætning til mange af de andre cases i Løvens Hule, som allerede har en omsætning, når de står derinde, så gik vi derind og bad dem investere i et koncept og mig som ressource."

Hvordan forberedte du dig inden Løvens Hule? 

"Det er faktisk en lidt sjov historie. De fleste deltagere har jo flere måneder til at forberede sig i. Vi havde 4 dage – og hvilke 4 dage…. Min mand var netop taget til Singapore en torsdag, da jeg blev ringet op af produktionen og spurgt, om vi ville være en del af Løvens Hule. Vi skulle være i studiet den efterfølgende tirsdag kl. 8 om morgenen. Min mand ville først lande tirsdag morgen kl. 7, og indtil da skulle jeg være alene med 3 børn. Men selvfølgelig sagde jeg et stort JA TAK til at være med. Så på 4 dage skulle jeg lave et pitch, have produceret materialer til studiet og have styr på hele min forretningsplan, samtidig med jeg havde 3 børn hjemme. De 5 løver er jo ligeglade med, om du har haft 4 dage eller 2 måneder til at forberede dig. Enten har du styr på din forretning eller også har du ikke."

"Så dag og nat blev taget i brug i de 4 dage. Børnene fik jeg afsat et par timer hist og her, og så handlede det om at arbejde struktureret. Jeg læste om nogle iværksættere fra et tidligere program, der havde set alle Løvens Hule programmerne igennem og skrevet alle løvernes spørgsmål ned. Derudover havde de øvet deres pitch over 300 gange. Det havde jeg jo på ingen måde mulighed for. Pga. tidsforskellen kunne jeg ikke sparre særlig meget med min mand, og man må jo ikke fortælle nogen, at man skal være med i programmet, så jeg kunne heller ikke involvere venner og bekendte. Så det var bare mig og mit whiteboard. Heldigvis er jeg god til at bevare overblikket i stressede situationer, og jeg arbejder rigtig godt under pres, og det, tror jeg, hjalp mig rigtig meget."

"Så der blev lavet en lang to-do liste, og hver gang jeg kom i tanke om et spørgsmål, som løverne kunne finde på at stille, så skrev jeg det op på min tavle. Og som man ser i Løvens Hule, så er min mand med. Han kom direkte fra lufthavnen, så vi mødtes i studiet kl. 8. Så når Jacob Risgaard siger, han ser lidt træt ud, så er det altså derfor. Men det kunne vi ikke rigtig sige i studiet😊"

Hvad var du mest nervøs for inden du gik ind til løverne?

"Jeg var mest nervøs for, hvordan de ville tage imod konceptet. Det var jo mit hjertebarn, så ville jeg kunne lade være med at tage det personligt, hvis de ikke kunne lide det? Og så tror jeg, alle deltagere har en lille frygt for at blive gjort til grin på landsdækkende TV. Man ved jo ikke, hvordan de vælger at klippe det sammen."

Hvordan var selve oplevelsen og hvad husker du allerbedst? 

"Jeg tror, jeg var hele følelsesregistret igennem den dag. Det var en oplevelse, der både medførte nervøsitet, spænding, stolthed, lettelse, glæde og meget mere. Jeg husker bedst sidste del af optagelsen, da der er kommet bud fra begge fløje. Der starter en ping-pong mellem dem for at få os til at vælge netop dem. Det gjorde stemningen meget mere afslappet, og der blev grinet meget."

Hvilke løver fik du med ombord?

"Vi var så heldige at hele 3 løver valgte at byde. Christian Arnstedt og Jacob Risgaard gik sammen om at byde, og så var der Jesper Buch. Vi valgte at gå med Christian og Jacob."

Vil du anbefale andre at være med i programmet?

"Hvis man overvejer at gøre det, så skal man helt sikkert gøre det. Jeg ville ikke have været foruden den oplevelse. Det er virkelig sundt at blive skubbet ud af sin comfort zone. Og så skal man ikke lade sin nervøsitet afholde en fra at gøre det. De er trods alt også bare mennesker, og både produktionen og de 5 løver vil kun deltagerne det bedste."

Firstdrawing05

Har I nogle nye First Drawing produkter i ærmet? 

"Ja, det har vi. Flere faktisk. Vi lancerer meget snart en ny hjemmeside, hvor det bl.a. bliver muligt at bestille billeder af sit barns tegninger på nye måder. Man kan vælge en mere ’stilet’ version, hvor man får omridset af sit barns tegnede elementer på en flot ensfarvet baggrund. Og så lancerer vi også en version, hvor det er barnets tegning, som den er, der bliver sat ind i en skabelon med overskrift, navn osv, som bliver printet som plakat. Det glæder jeg mig meget til."

Kan du give 5 råd til en nystartet selvstændig? 

Vær tålmodig. Det tager tid at bygge et sundt firma op.

Tro på dig selv og din idé – også når der er dårlige dage

Tillad dig selv at begå fejl

Find en mentor som du kan sparre med

Husk at det ikke er meningen, du skal kunne det hele i dit firma


Tak fordi I ville læse med, jeg synes det har været meget spændende at høre om Annes opstart og oplevelse foran løverne. Og så er jeg spændt på at se de nye produkter og følge deres iværksætter-eventyr fra sidelinjen 🙂

Mange hilsner,

facebook-squareinstagramcc-visacc-mastercardcrossmenu
  0
  Kurv
  Din kurv er tomGå til shop
   Beregn fragt
   Anvend rabatkode