Tørrede appelsiner til julegaverne

I Juleminder har jeg bagest lavet en række inspirationssider. Der er både opskrifter og gode ideer til juleaktiviteter. Første ide til julehygge i bogen er tørrede appelsiner som pynt til fx julegaverne, hjemmet eller måske til juletræet. Det giver en fantastisk julestemning, især på grund af den skønne duft. Da jeg arbejde i Tebutikken i Kolding brugte vi dem til alle de gaver vi pakkede ind til jul, så for mig er tørrede frugter en vigtig del af julehyggen! (Husk at du også kan finde "Juleminder" hos Helle i Tebutikken)

Jeg prøvede med lidt forskellige citrus-frugter i weekenden, og synes faktisk at clementiner bliver bedst. De citroner jeg prøvede var alt for fugtige og de blev derfor ikke særlig vellykkede. Grape-frugten blev også rigtigt flot og vil være super smuk på en stor gave, fordi den fylder så meget. Et lille tip er at duppe skiverne med køkkenrulle inden de sættes ind i ovnen. Og så brugte jeg også en rist til dem istedet for bageplade.

 • tænd ovnen på 100 grader
 • skær frugterne i tynde skiver
 • dup skriverne med køkkenrulle
 • læg dem på bagepapir sæt dem i ovnen
 • vend dem gerne undervejs og hold øje med dem
 • de skal være i ovnen ca 1,5 time - alt efter tykkelse
 • afkøl på rist når de er tørret

Jeg skulle ud til Lone fra Norma Danmark lige efter jeg havde lavet de første plader, så jeg pakkede nogle af dem ind så hun også har nogle til alle hendes ordrer 🙂 Se lige hvor sødt det bliver med en lille tørret clementin-skive på...

Da jeg besøgte Lone havde hun lige fået de fineste smykker hjem fra anna+nina, så der kom jeg lige til at købe en adventsgave fra mig til mig... I kan tjekke alle de flotte smykker her, det var svært at vælge! Jeg håber I nyder december måned, og at I får tid til at lave nogle af mine julehygge-ideer fra Juleminder.

Mange julehilsner,

P.S. Mangler du at få lidt overblik over julegaverne? Så kan denne liste helt sikkert hjælpe dig. Download den her.

facebook-squareinstagramcc-visacc-mastercardcrossmenu
  0
  Kurv
  Din kurv er tomGå til shop
   Beregn fragt
   Anvend rabatkode